Namo Naujienos

RVUL: sprendimas patiems rūpintis pacientų maitinimu pasiteisino su kaupu

737
2
DALINTIS

Lygiai prieš metus Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) administracija žengė drąsų žingsnį ir pacientus nusprendė maitinti pati. To rezultatas – šviežias, skanus ir šiltas maistas, o svarbiausia – patenkinti besigydantys žmonės. Pasak Ligoninės direktoriaus dr. Algimanto Pamernecko, iki tol daugiau nei 12 metų maitinimo paslaugos buvo perkamos iš privačių tiekėjų. Tradiciškai, dėl maisto kokybės būdavo sulaukiama nemažai skundų.

Savo ruožtu, direktoriaus pavaduotoja valdymui Daina Balčėtienė teigia, kad šeimininkiškas požiūris davė puikių rezultatų, nes į naująją virtuvę investuotos lėšos jau baigia atsipirkti. Per metus sutaupyta daugiau nei 35 proc. lėšų, lyginant su 2016 m., kai maitinimo paslaugos buvo perkamos.

„Galbūt kažkam šis administracijos sprendimas atrodė rizikingas, bet turėjome aiškų pagrindą, dėl ko tai darome. Visų pirma – dėl pacientų ir Ligoninės personalo maitinimo kokybės užtikrinimo, antra – vedini ekonominių sumetimų. Buvome suskaičiavę, kad virtuvės įranga atsipirks per šiek tiek daugiau nei vienerius metus“, – sako D. Balčėtienė.

Be to, pavaduotoja džiaugiasi, kad šis sprendimas padeda griauti mitą, jog Ligoninės maistas gali būti tik prastos kokybės, tačiau pastebi, kad be administracijos ryžto situacija nebūtų pasikeitusi.

RVUL taikomos devynios pagrindinės ir daugiau nei dvidešimt modifikuotų dietų. Pavyzdžiui, jeigu paciento organizmas netoleruoja glitimo ar organizmui reikalingas padidintas baltymų kiekis, virtuvėje užsakoma gydytojo dietologo paskirta individuali modifikuota dieta.

Tuo metu, direktoriaus pavaduotoja klinikiniam darbui Tatjana Golubajeva pabrėžia, kad tiekiant maitinimą pacientams itin svarbus laikas.

„Dabar, kai maistas gaminamas mūsų valgykloje, padėklai su karštu maistu į skyrius atkeliauja vos per 5 minutes. Suprantama, kad tai džiugina ir mūsų pacientus, ir mus pačius, nes galime užtikrinti, kad sergantiems žmonėms atkeliauja kokybiškas ir tinkamos temperatūros maistas. Nuo tos dienos, kai maistą pacientams gaminame patys, nesulaukėme iš jų nė vieno skundo, o pacientų apklausų duomenys rodo, kad apie aštuoniasdešimt procentų mūsų pacientų visiškai patenkinti Ligoninėje tiekiamu maistu“, – sako T. Golubajeva.

RVUL maitinimo paslaugas pradėjo teikti nuo 2017 m. vasario 1 d.

VšĮ Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės informacija

Asociatyvi nuotr. 

2 KOMENTARAI

  1. Taip…patikrinimas, bet kam jie reikalingi, jei, kaip pranešė vakar per Žinias, iš vakaro būna apie juos pranešta. Ar čia tik pliusą užsidėti, tipo reaguojam į skundus ir rūpinamės žmonių gerove. Be abejo visose įstaigose bus viskas gerai.

Įspėjame: komentuokite atsakingai, galėdami įrodyti savo teiginius. Melagingi teiginiai ar šmeižtas užtraukia baudžiamąją atsakomybę ne redakcijai, o komentaro autoriui.